iD#5 ciutats intervingudes - la capella

la capella
barcelona
del 15 de juliol al 12 de setembre
iD#5 ciutats intervingudes.
Idensitat és un projecte d’art que es desenvolupa en diferents ciutats, amb la voluntat d’aportar mecanismes per a l’articulació de projectes creatius que incideixen en l’àmbit de l’espai públic i en relació amb el territori. Constitueix una plataforma de producció i investigació en xarxa, que actua des de l’àmbit de la producció artística per experimentar noves formes d’implicació i interacció en diferents espais socials.
Aquesta exposició reuneix alguns dels projectes que han format part de la cinquena edició d’Idensitat, desenvolupada a Calaf, Manresa, Mataró, Sondika, el Priorat i Barcelona. Activitats creatives de diversa magnitud han intervingut en cadascuna d’aquestes ciutats, amb objectius propis però amb la voluntat d’incidir en aspectes relacionats amb accions col·lectives als territoris.
Els projectes constitueixen experiències artístiques que cerquen en els contextos locals elements concrets de negociació, de transferència de coneixement mutu, i estan obertes a la capacitat creativa de les persones que hi han participat. A través dels treballs s’han desenvolupat diverses activitats, com tallers o intervencions en l’espai públic (en contextos urbans i rurals), s’han propiciat dinàmiques dinamitzadores, s’han creat espais de debat entre propostes d’acció local i projectes convidats, s’han recuperat experiències prèvies, i també s’han posat de manifest conflictes latents en l’espai públic. Amb aquesta exposició, aquest conjunt de treballs realitzats en llocs diversos i en temps diferents aconsegueix una manera de relacionar-se entre si i de convertir aquest espai-temps dels processos en un lloc comú.
Cada vegada més, Idensitat esdevé un espai basat en la xarxa de relacions entre projectes, territoris i persones que troben en les dinàmiques creatives una manera d’incidir i intervenir en els espais socials.
Per això, iD#5 Ciutats Intervingudes presenta conjuntament projectes d’artistes o col·lectius amb projectes mediadors o espais de producció. Tots ells formen part d’una xarxa que permet que existeixin processos creatius amb voluntat transformadora que, a poc a poc, van incidint en els pobles, barris o ciutats, i també d’una forma clarament insistent en les polítiques culturals futures.
Participants a l’exposició Basurama, Can Xalant – Rogelio López Cuenca, consonni – Xelo Bosch i Cyrille Larpenteur, Democracia, Domènec, Walter Gam, Horitzó TV [Clara Garí, Hugo Barbosa, Pamela Gallo, Alex Muñoz, Félix Pérez-Hita], Verónica Luyo-María Celeste Venica, Priorat Centre d’Art, Patrick Raddatz, Anna Recasens, Tomás Ruiz-Rivas, VideoDiàlegs [Oriol Fontdevila, Laia Ramos, Xavier Gil Dalmau].
+ info aquí: