enric majoral - íssim cardona

íssimm
plaça santa eulàlia,3 baixos
08261 cardona

fins 7 gener 2010

exposició formentera a flor de pell, recull l'obra més personal d'enric majoral

Es podran veure obres de la sèrie "Retorn a Formentera", objectes de bronze de la sèrie "pots i llavors", peces úniques i joies de la col·lecció d'Enric Majoral.
Les joies, que evoquen les primeres obres que va fer a l'illa de Formentera fa trenta anys, incorporen tot el bagatge experimental i els elements que l'autor ha anat integrant a les seves obres, com la policromia de la pintura o la combinació de metalls.
Enric Majoral, que serà present a la inauguració concep la joia com una forma d'expressió del món. Les vivències, la natura, els propis orígens i la memòria dels llocs són l'arrel de la seva obra. Un treball inspirat en el Mediterrani, en el qual prevaleix l'experimentació i la creativitat sense límits alhora d'utilitzar materials o tècniques.
Formes orgàniques depurades, traços espontanis, la línia gairebé abstracta del metall flexible, els forats i espais que amaguen interiors; els volums i les masses rotundes de l'or, del bronze o de la plata i el diàleg ple/buit; l'intimisme d'una arquitectura en miniatura o la gosadia d'incloure éssers vius com els líquens en una joia que es posa a sobre la pell. La reinvenció dels materials en utilitzar-los de formes sorprenents.