tràfec teatre premi caixa manlleu 2009


Tràfec Teatre de Berga guanya la 9a edició del premi de teatre Caixa de Manlleu

El grup berguedà Tràfec Teatre ha estat el guanyador de la novena edició del premi de teatre Caixa de Manlleu.

El grup ha obtingut el premi per l'espectacle 'Federic...a'. Una creació a partir del món poètico-dramàtic i femení de Federico G.Lorca, on es poden veure els seus personatges convertits amb els seus fills i ell/a els pareix, els educa i els mata. És un espectacle on es barreja teatre de gest, imatge i música en directe, a càrrec del grup de Berga Usaraks, i música enregistrada composada per Carles Casas i Jordi Rego i les imatges de Jordi Plana, juntament amb els cincs actors i actrius habituals i un equip tècnic format per més d’una desena de persones les quals han creat un espectacle delicat i minuciós, amb tota l'empremta i energia de Tràfec-teatre.
L'espectacle guanyador està dirigit per Lydia Canals i ha obtingut nombrosos premis en concursos d'arreu de Catalunya. El premi està dotat amb 6000 euros. Aquest premi és el més ben dotat dels que s'entreguen a Catalunya destinat al teatre no professional i es considera com el segon més important de territori català.

Segons tràfec teatre el premi és una recompensa a la feina feta des de fa més de setze anys, i és molt important per la companyia sentir-se valorat.
El premi ha volgut retre homenatge al teatre amateur i reconèixer d'aquesta manera l'esforç de les companyies de teatre no professional.

La companyia Pasta de Moniato d'Olot va obtenir el segon premi per l'espectacle 'Equilibri artificial' i l'Agrupació Teatral de Calaf (Anoia) va obtenir el tercer premi per l'adaptació que ha fet d''El Florido Pensil'.

Els premis es van entregar dissabte en una gala final que es va fer a la sala d'exposicions de Can Puget de la població osonenca. El director del Festival Caixa Manlleu, Joan Roura, ha remarcat que aquest premi de teatre pretén ser una motivació pel teatre de base i encoratjar a tots els grups de teatre amateur a tirar endavant.

El jurat d'aquesta edició estava format pels actors Jordi Arqués i Ivan Benet i la directora d'escena Maria Vera i l’acte va ser presentat per Xantal Llavina i Xesco Tàpies, una gala que per primer any s'ha emès en directe a través de la pàgina web de l'entitat bancària www.caixamanlleu.cat.