taller de videoart i poesia experimental

16 i 17 de setembre
les escaules (alt empordà)

La Muga Caula ( http://www.lamugacaula.cat/ ) és una trobada anual de poesia d’acció i performance que té lloc a les Escaules (Alt Empordà).
La trobada neix l’any 2005, any en què se celebra el quaranta aniversari d’una fotografia que documenta l’estada de Marcel Duchamp al salt de la Caula (les Escaules).
Si aquesta primera edició va estar dedicada a Duchamp, les dels anys 2006 i 2007 van ser dedicades, respectivament, a Man Ray i Salvador Dalí, que també havien visitat el salt d’aigua.
Aquests tres artistes, Duchamp, Man Ray i Dalí completen el cicle de referències històriques de la trobada, a partir del qual s’enceta una nova visió de l’esdeveniment en què pren protagonisme el cartell de la trobada, que cada any és dissenyat per un reconegut artista de prestigi internacional en el camp de la poesia d’acció i la performance.
L’any 2008 l’artista convidat fou Julien Blaine, poeta d’acció marsellès. Enguany ho serà Esther Ferrer, Premio Nacional de Artes Plásticas 2008, artista nascuda a Sant Sebastià i resident a París.

Poesia experimental, art postal i poesia d’acció, a càrrec de Clemente Padín (Uruguai)

Clemente Padín és un destacat representant de la poesia experimental de Sud-amèrica i de l’art postal internacional. Des de principis de la dècada de 1960 que edita publicacions experimentals, com Los Huevos del plata, fonamentals en la difusió de la poesia visual internacional, i realitza nombroses performances i també una extensa activitat com a artista postal. Ha mostrat el seu treball arreu del món. L’any 2005 va rebre el premi Figari, màxima distinció artística de l’Uruguai

Videoart, net-art i TV experimental a càrrec de Raúl Marroquín (Holanda/Colòmbia)

Raúl Marroquín, pioner en la pràctica del videoart, inicià el seu camí a finals de la dècada de 1960 a Colòmbia. Interessat en l’art intermèdia, Marroquín és un dels màxims exponents de l’art fet mitjançant la performance i la televisió experimental, el net-art i la fotografia artística amb telèfons mòbils. La seva obra parteix del sentit documental del vídeo, la televisió i la fotografia digital, dels quals explora els límits tècnics.
Inscripcions: info@lamugacaula.cat i més informació www.lamugacaula.cat
tel. 670 670 316