Mejías capgira la font del Balç

exposició Àngel Mejías
Font del Balç
fins mitjans maig
Àngel Mejías (Lleida, juny de 1969)

Format en delineació, disseny gràfic, belles arts i Ha d'Art.

Àngel Mejías capgira la font del Balç i per primera vegada dins d’aquest espai es presenta una instal·lació amb el nom de Marró 5. Una instal·lació artística de caràcter efímer en un espai públic polivalent on la utilització del cartró és obligada per convicció i transitable per naturalesa. La interacció entre l’usuari del local i la mostra es fa necessària, així com càlida i inofensiva. L’ús d’aquest material supera la seva funció habitual com a envàs o embalatge convertint-se en suport artístic adoptant diverses formes fins fer possible la (re)creació complerta d’un bocí de realitat. Relleus i escultures caminen per un camí de possibilitats infinites que intenten mostrar-se a l’espectador d’una manera sincera.


En la instal·lació l’objecte passa a formar part de l’obra. S’enriqueixen les possibilitats significatives dels materials utilitzats i es mostra que, més enllà del seu valor d’ús, aquests poden tenir un valor simbòlic. Amb la utilització d’objectes d’ús quotidià es subratlla, en alguns casos, l’estreta relació entre art i vida, refusant l’actitud conformista envers l’art i rebutjant un art que tan sols pretengui el simple gaudi i fruïció o la simple contemplació.


Mejías ha exposat a diferents espais de Lleida, Terrassa, Barcelona, Girona i fins i tot a la Sala Nacional de Cuba amb l’homenatge a García Lorca.
Així mateix compta amb el premi de pintura de Mans Unides, la Menció Bienal F.C. Barcelona, la Menció Caja Madrid 2002 i la Menció Bienal Barbastro 2008.


L’exposició es podrà veure a la font del Balç fins a mitjans de maig i és comissariada per moviment punt zero.