gargall - festival - gargall - manresa



Ja fa mesos que des de moviment punt zero us estem presentant (((gargall))) com un dels festivals més interessants de l’any. A pocs dies vista de que es celebri ja podem garantir-vos que ens hem EQUIVOCAT categòricament amb aquestes afirmacions, ja que de bon tros (((gargall))) es convertirà en un dels projectes més potents esdevinguts a la catalunya central dels últims temps i difícil serà superar. El motiu: les idees clares, les bones intencions i el desmesurat i mil·limetrat treball per part dels seus engendradors, la gent del Vermell de Manresa.

Veure treballar a aquesta gent pot provocar fins i tot vertigen degut a la claredat, filosofia i rigor en la que es tradueix tot el que toquen. Saben què volen i com arribar-hi, tenen totes les eines i la força i desvergonyiment per lluitar a contracorrent. El festival en sí és com una rebel·lió i un plantar cara per dir NO A TOT amb elegància i un refinament suprem, un prendre’s la vida amb pur estil punky però ben fet, ratllant el sibaritisme, però allunyat del concepte fill de papà que perd el temps patrullant pels quioscos.

Si (((gargall))) tingués lloc a qualsevol capital europea, de ben segur que seria patrocinat i seguit per milers de persones de tot el món. Però no, tenim la sort que es realitzarà a la capital del bages i en un recinte on no s’hi entaforen més de cent vuitanta persones.

De ben segur que les trenta-quatre bandes que formen el cartell estaran musicalment a l’alçada del festival però hi sabrà estar el públic ¿¿ una vegada llegit el cartell, veim que pocs noms o gairebé cap de les bandes que actuen formen part de la nostra discografia, ni de la gent de l’ entorn. Això fa obrir els ulls i veure que estem vivint a anys llum del que està passant actualment a Berlín, a Bcn o qualsevol altre ciutat fashionetti, però el que més ens preocupa és si serem capaços o si voldrem entendre-ho. Vull pensar que si, tot i que serà un gran repte.

Des de moviment donem les gràcies a que persones com els del Vermell, allunyats de les institucions i de manera privada i personal siguin capaços de tirar endavant una esbojarrada i potent idea com és i serà (((gargall)))

enhorabona eduard’s !!!!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Pero vols dir que es tot privat el finançament? La Casa de la Música no hi fica res?

Anònim ha dit...

des de la casa de la música s'han fet tasques de suport en la producció tècnica del festival i en la promoció. la casa de la música s'encarrega de que projectes musicals (com aquest, però també altres) puguin celebrar-se en les millors condicions possibles. Valorem molt positivament que la iniciativa privada de Manresa s'entesti en tirar endavant una idea com la del Gargall.

Anònim ha dit...

Doncs si, anonim, si. la casa de la música, a part del que expliquen en aquest breu, ens hi han posat la polla ben endins, com a bons maricons que som.
i que repeteixin, som així de viciosos.