+ premis pels berguedans tràfec teatre








Si fa poc el grup de teatre berguedà va rebre el segon premi del 2on festival de teatre amateur antzerki 2. jaialdia (alegria-dulantzi) competint amb companyies provinents de diferents províncies del País Basc, Madrid i Navarra., aquesta setmana han estat els premis de teatre PrAAT, d'Arbúcies –organitzats pel Teatre Centre i la companyia Xcèntric, nascuts l'any 2005–i on segons l’organització enguany ressalten el salt qualitatiu respecte les edicions passades.

Tràfec-Teatre va obtenir el premi a la millor direcció Lydia Canals, premi PrAAT al millor muntatge per "Federic...a" i premi al millor vestuari i atrezzo.

L'espectacle de Tràfec-Teatre es va presentar a Berga el passat abril i s’ha portat a diferents punts de Catalunya, País Basc i Castelló. Federic...A segueix la línia que el grup ha establert des dels seus inicis ja fa 16 anys, la fusió del teatre gestual i experimental.
Federic...A és una adaptació del món poètic i femení de Federico G. Lorca i que el grup construeix amb abundants tocs surrealistes i expressionistes, juntament amb les imaginàries filles de Lorca, el desig inabastable de tenir filles per part de l'escriptor. Un minuciós i delicat espectacle que no deixa indiferent.

La contundent i a la vegada simple posada en escena, acompanyada d’una acurada escenografia i la música en directe, fa intuir que serà necessari veure-la més d’una vegada per tal que l’espectador pugui observar detalladament l’obra i poder degustar llargament del que el grup proposa.

Tràfec-Teatre ja està pensant en els propers projectes, amb les actuacions al mes de març de Federic..a la ciutat de Berga, també dins la mostra de Teatre Amateur de les Franqueses del Vallès, el Concurs de Teatre Amateur de Cornellà de Llobregat i dins les festes de Carnestoltes de Berga (amb el pregó de Carnestoltes i l’enterrament de la sardina).

Per a més informació:
http://www.trafecteatre.net/