delikat club - nov - berga


club -L’art desdibuixat entre pedres caigudes i abandonades.-

L’antic bar restaurant Pedrafosca de Berga, va ser improvisadament i de manera efímera, transformat en el projecte artístic de moviment punt zero.
club es dugué a terme principalment en motiu de la presentació del llibre catàleg de la tercera edició de konvent punt zero’08 celebrada a Cal Rosal.

Aquest llibre-catàleg del fotògraf Jordi Plana és constituït per una cinquantena de pàgines a tot color on es reprodueixen fotogràficament totes les obres i artistes que van participar en el manifest artístic multidisciplinari de konvent punt zero’08.
Amb una decoració sòbria, poca il·luminació, majoritàriament de color vermell i amb la utilització dels propis recursos del l’espai mig abandonat, el bar restaurant Pedrafosca es va convertir durant la nit del 22 de novembre en un muntatge escènic imitant un club motel de mala vida perdut al costat d’una carretera en mig del paratge més recòndit del món.

La presentació del llibre es dugué a terme de manera simple i sense discursos ni pompositats. A les parets del local si podien veure les pintures del bagenc Quim Moya amb recreacions de diferents cossos de traç simple però de mirada contundent. Igualment a un lateral del local, mig bust de dona amb banya i pintat de blanc, de l’artista casserrenc Josep Grifoll, intuïa la figura d’una dona d’imatge desgastada i demacrada.
Un conjunt de teles penjants del sostre, van transformar-se en pantalles on a l’inici es va projectar la Diaporama Gala Tour commemorant mundialment la gala de diaporames (projecció d’imatges d’imatges estàtiques -antigues diapositives- sincronitzades amb so) iniciativa promoguda per Photoclub GHAPHE de France.

La gastronomia va ser presentada de la ma de Pep Pujols amb la cassola d’arròs Obama, acompanyada de torrades amb sobrassada i botifarra negra, jugant sempre amb la combinació dels colors negre i vermell.
El resultat final de Club va incidir amb la interessant sessió musical experimental d’electrònica fosca aportada pel col·lectiu la comunidäd i que s’acompanyava d’imatges projectades i mesclades en directe a càrrec del Vj’s de partícula. D’aquesta manera moviment punt zero va proposar un altre tipus de projecte diferenciant-se dels presentats anteriorment, integrant cultura amb espai de caràcter més lúdic amb similitud de recinte londinenc o berlinès.
club ha servit per recuperar de la memòria social un espai més de la ciutat.


Un lloc inicialment oblidat on gràcies a la recreació i aportació artística i pocs recursos, poden fer transformar qualsevol recinte convertint-se amb interessants espais totalment reconvertits per a qualsevol ús social.