l'ànima del poble

residència l'onada
casserres

fins el 16 d'octubre 2011

exposició de pintures de marc camps.

L’artista marc camps, és un pintor expressionista, molt més pel seu iberisme que no pas per unes circumstàncies d’aïllament místic que li van fer guanyar el nom d’“el solitari de casserres”.

L’expressionisme, dins el camp de la pintura, és el millor exponent plàstic d’aquells estats anímics de l’artista creador en el qual conflueixen desolacions, drames i tristeses.

El seu expressionisme temperat i sense filigranes “fauvistes” i l’abundància de negrors sinuoses seria insòlit –si no fos pel present “nonellesc”– dins d’una pintura, la catalana, que està farcida de jovialitats cromàtiques i és un cant a l’alegria de viure.

La pintura trasbalsada i dolorosa del marc parla molt de tendreses i molt poc de ressentiments.

Introvertit com era, no el van influir gaire les sortides esporàdiques a europa. A més, per la seva condició d’artista autodidacta, tampoc no es pot dir que rebés influències de professors, companys d’estudi o grups literaris.

La pintura de marc camps, que neix com una font cristal·lina, manté tota la seva puresa mentre va fluint. L'artista va ser homenatjat per konventpuntzero l'any 2010.