carbó des de l'anonimat

L’artista jorge rodríguez-gerada estrena web.

L’artista cubà-novaiorquès jorge rodríguez-gerada, és un dels fundadors de la corrent artística coneguda com cultura jamming o interferència cultural, capaç de realitzar enormes dibuixos hiper-realistes a carbó de gent anònima en diferents ciutats del món.

L’artista té diversos projectes en marxa, el més conegut és el de fer retrats de gran format (super-gran format, hauria de dir) en llocs insòlits. S'han pogut veure obres seves al barris de fuencarral (madrid) o al raval (barcelona), el procediment és curiós: fotografia una persona anònima del barri i la dibuixa en una paret del mateix barri en unes dimensions enormes. Aquests treballs estan inclosos en un dels seus múltiples projectes, l'anomenat identities series. La identitat és un punt fort de l'obra del artista, unit al paper de la comunitat, de la quotidianeïtat.

La cultura jamming o interferència, es caracteritza per parodiar missatges culturals dominants alterant el seu contingut en una mena de deconstrucció de la cultura corporativa, amb tocs surrealistes, dadà... Aquest grup 'agafa' la publicitat i ens descobreix aspectes ocults d'ella mateixa en una mena de guerrilla de la comunicació o terrorisme artístic.

Fent aquests dibuixos de gran format se li han quedat petites les parets dels edificis i ara busca dimensions planetàries, per això en col·laboració amb google earth i google maps s'ha propostat augmentar les dimensions de les seves imatges per a poder ser vistes des de l'espai. El primer projecte fou expectation, en el que l'artista dibuixà la cara de l'obama a la platja del fòrum, en 1 hectàrea de terreny i utilitzant 650 tones de sorra i grava.


web aquí.