pipilotti rist i tu no guanyes


fundació miró

barcelona

fins l'1 de novembre 2010

pipilotti rist presenta l'exposició partit amistós - sentiments electrònics

L'artista suïssa pipilotti rist, exposa des d'aquest dijous fins a l'1 de novembre a la fundació joan miró de barcelona diverses instal·lacions, la majoria de les quals es poden contemplar des del terra, on moquetes i coixins acullen els visitants per assegurar-los una experiència relaxant.
"Relaxant-se és quan un pot reflexionar millor", ha dit aquest dimecres en la roda de premsa l'artista, que concep el museu com un saló d'estar, en què les zones de passada estan cobertes per lleugeres teles blanques que pengen del sostre --i en què a vegades es projecten paraules--.
Aquestes teles fan de "túnel de rentat" perquè el visitant arribi net de tota culpa i sentiments dolents a les zones de descans i observació, en què la música també té un paper fonamental, ha comentat la responsable de programació i projectes de la fundació, Martina Millà.
Sempre amb un somriure en els llavis i un graciós sentit de l'humor, Rist ha explicat que el "camí emocional" que invita a recórrer la Miró està relacionat amb la sensació que tots els humans van tenir estant en el ventre de les seves mares, "més enllà de la gravetat". A l'exposició hi ha moltes referències a l'aigua, cosa que li dóna un toc d'oníric aïllament.
info expo aquí:

info pipilotti aquí: