MARC il·lustre pintor casserrenc


Al berguedà quedem orfes d’una peça clau i i a la vegada força desconeguda per a molts.
La sobtada mort del pintor casserrenc MARC CAMPS, ens deixa un gran buit. És llei de vida però ens fa mal i tristor.
Des de konventpuntzero li vàrem retre homenatge, fent-li una de les primeres exposicions a la comarca, dins del festival de l’any 2010. Va ser una sort pels que vàrem intervenir amb aquest gran personatge i ens en guardem un bon record. En MARC no va dubtar ni un moment de deixar-nos les seves valuoses pintures, per mostrar-les a la nostra comarca i a tots els visitants que van tenir el plaer de poder-les degustar.
Ja sabem que una vegada ha desaparegut algú del nostre entorn tot són bones paraules, però el cert és que, en MARC va ser i és una persona especial, peculiar i un artista dels de veritat, que se sabia moure tant bé per un món que admirava com el de la pintura, artistes, bohèmia i la vida de l’art. Les seves converses sempre eren plenes d’atenció i admiració per les persones que creien que l’art era un llenguatge ric en sentiments. No estalviava cap bona paraula i obria el seu cor i taller a tots aquells que parlaven el mateix llenguatge.
MARC CAMPS de ben jove va emprendre el seu camí a barcelona i més tard a parís on va començar a sentir-se atret per la bohèmia artística que l’envoltava. La seva obra és expressionista, enèrgica i de traç nerviós, conserva i utilitza encara la paleta amb què va començar a pintar. Els personatges són sovint figures de perfil o d’esquena que evoquen un punt fantasmagòric i de solitud amb els rostres desdibuixats.
Expressionista, admirat pels holandesos, de pintura sòbria i figures estàtiques amb mirada severa. La seva carrera artística ha recorregut ciutats europees, que alhora li van servir de font d’inspiració pel seu treball i a la vegada, l’han sabut homenatjat donant nom a un dels carrers d'amsterdam.
Ens omple d’alegria el fet de compartir moments d’aquells tant màgics dels quals ens va obsequiar.
MARC ets gran i t’ho vàrem voler demostrar des del nostre petit cor i amb la nostra bona intenció i apreci per les persones senzilles. Et trobarem a faltar de segur, però tota aquesta pena ens dóna forces per comprendre i valorar les persones com tu.
GRÀCIES !!!

ALTRES...