m'espies ¿¿


can felipa arts visuals
barcelona

fins el 26 de març 2012

art i intrusió

Durant el primer trimestre del 2012 la programació d’arts visuals de can felipa gira al voltant de la intrusió. 
La de l’art i els artistes en contextos que no són els seus habituals, però també la de les imatges que ens assetgen a diari i hipertrofien la nostra mirada. Àmbits d’intrusió és l’exposició que reuneix els treballs seleccionats a la Convocatòria 2011 de Can Felipa, dins de la modalitat de creació artística que portava el tema Intrusions
Des de l’àmbit de l’art s’acceptarà com a normal que des de fora vinguin per a endur-nos. És a dir, venir i endur-se les imatges (enteses aquestes com a síntesi del que és visual i, per tant, com allò que juga amb l’art i en planteja nous camins), treure-les del seu espai propi per esdevenir un lloc comú, ja sigui política, o simplement, propaganda publicitària.
Però, i el contrari? ¿S’accepta que l’art pugui infiltrar-se per les escletxes i omplir primer els racons i, més tard, ocupar l’espai de representació de les ciències socials que teoritzen, més que no actuen, sobre assumptes relacionats amb l’estètica? ¿És possible imaginar l’art contemporani sense acceptar un canvi real de paradigma, pel qual ja no existeixen uns rols establerts sobre creació, producció, gestió o difusió?
Set propostes fetes per vuit artistes plantegen mecanismes d’intrusió, si no són netament intrusives, al voltant de què pot l’art quan esdevé o aspira a ser construcció de realitat.
+ info aquí.