papers pintats - parets que parlen

dhub montcada
espai 0 (montcada, 12.)
08003 barcelona
fins el 31.10.2010
En un context com l’actual, en què el paper pintat torna a tenir protagonisme en el disseny decoratiu, la quarta galeria d’estudi programada pel DHUB mostra una selecció de 80 papers pintats originals d’èpoques diferents.
Explora la galeria d'estudi "Papers pintats. Col•lecció del Museu de les Arts Decoratives i del Gabinet de les Arts Gràfiques de Barcelona"En un context com l’actual, en què el paper pintat torna a tenir protagonisme en el disseny decoratiu, la quarta galeria d’estudi programada pel DHUB mostra una selecció de 80 papers pintats originals d’èpoques diferents, dels fons del Museu de les Arts Decoratives i del Gabinet de les Arts Gràfiques.
Entre els papers pintats històrics la mostra recorre les estètiques que van del darrer terç del segle XIX al darrer terç del XX —amb exemples neoclàssics, eclèctics, modernistes o art déco—, fins a les propostes pop dels anys 1960.
Entre les peces exposades hi ha un nombre important de papers pintats d’estil modernista (Art Nouveau), en gran part de procedència europea, que destaquen per la vivesa dels colors i el dinamisme dels dissenys. Mentre que entre els contemporanis es presenten les novetats més significatives dels darrers anys.