el planeta fugitiu pop de pep pérez aterra a berga

exposició pintura
lloc: bar la lluna (passeig de la indústria, 4 - Berga)
fins: mitjans octubre’o9


Pep Pérez (Manresa, agost de 1969)

Autodidacte i il·lustrador.

Pep Pérez es presenta per primera vegada al públic berguedà, amb la col·lecció ACRILICSAC on amb les seves característiques pintures d’estil totalment pop art, regala somriures i contundència a qui les observa. Quadres i personatges de mides immenses que arriben fins als dos metres i mig deixen bocabadat i sorprenen gratament.

Des dels punts més laterals o millor des de l’underground, Pérez s’hi rebolca i recrea adquirint un estil propi. Influenciat pel món del còmic en el que es va iniciar i des d’on fa pocs anys va canviar el llapis pel pinzell, experimentant la nova faceta de pintor sota el nom de Pep Pop Pintor i plasmant personatges de gran tamany amb colors vius, alegres i amb una simplicitat admirant.

Rere les seves pintures iròniques s’amaga un pintor fugitiu de la llum pública i amb un gran sentit crític i amb aquella sincerat que de vegades pot trencar i ofendre. L’historial de Pérez és d’aquells que sorprenen a més d’un després de passar-se una bona tarda amb la seva companyia. L’artista ha publicat regularment amb tres de les revistes més importants del còmic espanyol (Víbora, Makoki i TME) creant Raúl el Rude, un personatge transgressor i apassionat de l’ska i que no es tallava un pèl a l’hora de parlar de sexe, violència i drogues, que vivia històries totalment surrealistes i que actualment gràcies a internet, s’admira i es descarrega des d’arreu del món.
Els referents del pintor es remeten a il·lustradors com Yves Chaland, Magnus, Max, Sento, Gallardo, Pazienza. Els inicis de Pérez es remunten a la creació i distribució de fanzines que es distribuïen de manera il·legal pel barri antic de la seva ciutat natal. Aquest fet el va convertir en l’il·lustrador per excel·lència a l’hora de donar grafisme i vida a tot tipus d’aplicacions.
Pep Pérez ha exposat i participat en nombrosos llocs entre els que es destaquen el Saló del Còmic (Barcelona), 3a Mostra de Joves Artistes del Bages (Súria), Teatre El Kursal (Manresa), galeria Íssim (Cardona), restaurant Vermell (Manresa) i ha guanyat en diferents ocasions el Concurs de Còmic de la Generalitat i el Còmic 7 de Manresa, Ruart (Manresa), Rtant. Fernàndez (Barcelona).
L’exposició es podrà veure al bar la lluna (passeig de la indústria, 4 – Berga) fins a mitjans d’octubre i és comissariada per moviment punt zero dins del projecte art de poques flors.

+ info Pep Pérez:

http://www.myspace.com/ppprztrr
http://www.flickr.com/photos/35515271@N05/show/