tot el que tu no vulguis

espai d’art
c/ menorets
berga

del 12 al 20 de febrer de 2011

núria ollé (manresa-berga, 1933-2009)

Durant pocs dies, l’espai de les dones d’art de berga, revisarà breument la trajectòria de núria ollé.
Es tracta d’una exposició molt especial, d’aquelles que possiblement no guanyaran cap premi ni cap menció institucional, però que de la mà de l’espai d’art i la família ferran, homenatjaran a una autora que mai havia exposat en públic perquè sempre havia treballat des la seva intimitat.
núria ollé, va néixer a manresa, on degut a l’admiració del món de l’art, de jove va assistir a les classes de pintura a l’escola d’arts i oficis de manresa.
Més tard, i per motius personals, es traslladà a berga on va aparcar la seva afició, i a partir dels seixanta-cinc anys, degut a la viduïtat, recupera l’afició a través de les ensenyances d’angelina vilella, on a part de la implicació pictòrica, s’hi barregen i impliquen sentiments, fet que marcarà el material d’ollé.
Així mateix i en motiu dels amplis coneixements culturals d’ollé, i gràcies a la dedicació de vilella, s’interessa per pintors contemporanis, especialment impressionistes i cubistes, i es dedica a reproduir-los, però amb una clara empremta, estil i pinzellada molt personal i perfeccionista. D’aquesta manera s’atreveix a pintar matisse, picasso, kandinsky i especialment a gris, on el resultat és un material amb molta força i un talent acurat.