CICLE DE PES

MANRESA
C/ SOBRERROCA, 28

Raons de pes torna a l'escena amb un cicle  dedicat al nou indie nord-americà d’arrel. Amb poc temps, raons de pes, ha posat els punts sobre les is. Ha deixat clara les seves intencions, marcant una línia molt interessant i amb fonament.

Aquest nou cicle proposa tres mirades diferents alhora que complementaries sobre com els artistes nord-americans absorbeixen la seva cultura popular per projectar-la al segle XXI amb un discurs plenament actual i brillant.



LAC LA BELLE (Detroit) 
Diumenge 21 abril 2013 - 19h

La darrera revolució de l'americana. Una jugada tan fàcil d’imaginar com complicada de dur a terme: la música rural americana gravada a les primeres dècades del segle XX transportada a la decadent estètica associada al cinturó industrial d'Estats Units, amb Detroit al centre, immers en una profunda crisis durant els darrers trenta anys. Presentant 'Bring on the light', enregistrat pel mateix productor que The White Stripes o The Dirtbombs, potser llunyans en so però extremadament aprop en missatge.

ARBOREA (Maine)
Dimarts 7 maig 2013 - 21h

Arborea torna a Europa després de l’ èxit de 'Red planet' (entre els millors del 2011 per revistes com Mojo, Rolling Stone o Uncut), amb un nou disc ‘Fortress of the sun’ que veurà la llum a finals d’abril i que editarà el mític segell ESP-Disk (Sun Ra, Albert Ayler, Pearls before swine) , i convertint el concert a Manresa en un dels primers on es podrà escoltar aquestes noves cançons. El matrimoni format per Shanti i Buck Curran, continuen calant fons amb les seves cançons, properes a Mazzy Star però amb un punt més ‘folkie’, ambientals, eternes i connectades directament amb el més interior de cadascú.

A HAWK AND A HACKSAW (Nou Mèxic)
 – Projecte de Jeremy Barnes, bateria/organista de Neutral Milk Hotel
Diumenge 12 Maig. 19h

Què dir d'en Jeremy Barnes? Llegenda viva de l'indie folk nord americà dels 90, i bateria/organista de Neutral Milk Hotel quan el grup va gravar l'imprescindible i reivindicat treball ‘In the aeroplane over the sea’(1998). Però evidentment , en una ment tan inquieta com la de Barnes, la cosa no va quedar aquí: Neutral Milk Hotel es van neutralitzar -mai millor dit-, i 'A hawk and a hacksaw’ va engegar. Juntament amb la seva parella Heather Trost, revisen la música vinguda de l’Europa de l’Est, Turquia i els Balcans i la porten al seu terreny personal. Els seus directes, en format duo, tenen un impacte que pocs aconsegueixen. Jeremy, home-orquestra, i Heather al violí, són capaços de sintetitzar segles de folk per posar sobre la taula una mescla tan didàctica com entretinguda.

Manresa viurà l'únic concert a Catalunya de presentació del seu setè disc 'You have already gone to the other world', inspirat plenament en la película Shadows Of Forgotten Ancestors, del director soviètic de culte Paradjanov. 

+ info aquí.