divendres berguedans a la font - casserres

6 de febrer
23:3o h.

Grapat (presentació del nous disc)
Grapat va començar a tocar al voltant del 2004, encara que la formació actual no es consolidà fins al 2005.

Grapat tendeix a fer una música propera al què es podria anomenar punk-rock clàssic. Les seves influències principals són Reincidentes, Ramones, Barricada, Inadaptats, SA, Kop i com, no, Metallica.

Els seus compontents són d'Olvan, però és cert que la meitat dels seus membres es troben entre Gironella i Sant Feliu de Llobregat.

El grup està presentarà la primera maqueta, gravada, mesclada i masteritzada per Òscar Garcia. La maqueta rep el títol de Grapat ...de perdigons, en homenatge a la banda embrionària Grapat de Perdigons que va ser un projecte de joves olvanesos dels anys '90 però que mai van arribar a sortir dalt dels escenaris. Grapat, doncs, és la continuïtat de tot allò. La maqueta té 10 temes i és un recull de les cançons que Grapat ha anat fent en aquests tres anys de vida. Els temes de les lletres de Grapat parlen de les vivències personals dels seus membres i també de les actuals problemàtiques que està vivint el nostre entorn més proper, a nivell laboral, per exemple, o a nivell cultural.

És per això que en la comunicació amb el públic sempre s'intenta transmetre una idea de diversió, però també de compromís, envers al socialisme llibertari i envers la independència dels Països Catalans, com a millor forma per administrar la solidaritat de la nostre societat i contribuïr a un món global més just i igualitari.



http://lafontdelbalc.blogspot.com/

6 de març



Dkapitors
http://myspace.com/dkapitorsfuckinarea
La primera actuació com a Dkapitors es va dur a terme el 10 de Gener del mateix 2003. D’ençà la banda s’ha dedicat amb forces al directe, completant actuacions que els han dut a recórrer la comarca del Berguedà i visitar d’altres pobles i ciutats tals com Manresa, Terrassa, Barcelona, Calders,...
Des de els seus inicis fins ara Dkapitors sempre ha apostat per l’espectacle en directe, sense deixar el só de la banda de costat però afegint dia a dia petits detalls que fan a la banda única en tota la comarca.




3 d’abril



Sweet Hangover
http://myspace.com/171855014

Grup provinent de gironella Sweet Hangover son: Bernat Gilabert - guitarres i veus, Marc Piera - baix i veu solista, Ricard Garcia - teclats, Òscar Pardo - Bateria i veus

1 de maig



Spoyler (www.myspace.com/spoyler4)
SPOYLER es va formar l'any 1998. En un principi, el grup estava compost per Abel Marin, Samuel Castan, Martí Barcons i Joan Comaposada. Els quatre provenien d'estils molt diferents, encara que la música que composaven era bàsicament "metalera", influenciada sobretot per grups com METALLICA, PANTERA, IRON MAIDEN, BLIND GUARDIAN, etc. Durant la reestructuració del grup, aquest agafa algun toc de música stoner (influenciada bàsicament pel grup KYUSS) i hardcore, però sense deixar l'estil metal·lic característic, tot i que els ritmes ja no són tant ràpids, però no així, menys contundents. El 2005 van grabar la seva tercera maqueta " Stoner Core ". Sons contundents, i plens de matissos i efectes, i amb la col·laboració de gent externa ( Maria de KATOVIT - En els corus de "The tree i No need Confession " i de 3 nenes de Gironella fent els corus de " No need confession ". Actualment el grup està de promoció, intentant donar a conèixer la seva música.