berenguel a la font del balç




Josep Berenguel, (setembre 1976, terrassa)
Escenògraf, escultor i pintor.
Tot i haver estudiat a l’escola Llotja de Barcelona, l’incansable Berenguel es considera autodidacte.
Per crear les seves obres utilitza materials i objectes trobats, escollits sense adorns ni casualitats. Irònic i simple aparentment, les seves creacions mostren un llenguatge propi i significatiu. Es mou àgilment per les diferents disciplines i llenguatges que utilitza.
Berenguel treballa i viu de la pròpia obra i opina que de vegades mirem o visualitzem les coses tal i com s’entenen pel seu nom, d’alguna manera aquest fet ja encaixa dins del nostre pensament. Més enllà del nom de les coses, de les tendències, únicament agafant la seva forma, el seu volum, l’ànima de l’objecte, hi ha una forma d’observar els objectes sense por a no comprendre’ls, sense utilitzar un per què.
Ha exposat en nombroses galeries catalanes i ha treballat per importants projectes cinematogràfics entre el que destaca el documental “ Més enllà del mirall “ del director Joaquim Jordà.
A nivell col·lectiu forma part de Càndida juntament amb Quim Moya els quals han participat en l’espectacle de la Sinfonia amb blau sostingut de la ballarina Marta Carrasco i el músic Llibert Fortuny.

Càndida cerca un llenguatge artístic que permetre iniciar un camí en comú, que deixi gaudir del procés, tan de creació com de desenvolupament.
L’exposició es podrà veure a la font del Balç fins a finals de gener i és comissariada per moviment punt zero.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Josep Berenguel, ets un crack!
i el moviment.0, un altre!

cesc ha dit...

fa dies que hi penso i ja va sent hora de ferte una "visitilla", i gaudir de la teva obra acompanyada de la teva presencia.
felicitats i endevant.
el seu admirador.!!
cesc homet