tràfec teatre presenta ostia

teatre municipal
berga
divendres 9 d’abril a les 10 del vespre
diumenge 11 d’abril a dos quarts de 7 de la tarda

la companyia de teatre Tràfec-Teatre estrena l’obra ‘Ostia,’
‘Ostia,’ segueix la línia de Tràfec-Teatre fusionant el teatre de gest amb projeccions, jocs d’ombres i introduïnt noves tecnologies. La direcció i dramaturgia és de Lydia Canals, i l’interpretació per Pep Mollar, Montse Grifoll, Maria Ballús, Montse Sanchez i Lydia Canals. Les imatges i la banda sonora estan el·laborades per Jordi Plana, Ingrid Baraut i Helena Baraut. i el cartell a càrrec de Marta Parera. La música de l’espectacle, en aquesta ocasió, va a càrrec del grup Youkalis, Mike Prat i Martí Barcons dj's de la comunidäd.
Lídia Canals explica sobre l’obra: “Hem treballat en ‘Ostia,’ durant un any i mig. La voliem estrenar el mes de novembre de l’any passat, coincidint amb l’aniversari del seu assasinat, però per motius personals no es va poder fer. A més, sabiem que era un personatge complicat, però a l’hora de treballar-lo encara ens ha sigut més complexe del que pensàvem en un principi. S’ha hagut de retrassar l’estrena, però desprès de totes les dificultats, ens en hem sortit.
Voliem tancar la trilogia començada amb el poeta català Salvador Espriu amb l’obra ‘Mots Morts’ i la premiada “Federic…a” dedicada al poeta andalús Federico García Lorca, amb Pier Paolo Pasolini, un poeta llunyà del que tot just ara ens arriba la seva poesia. A diferència de les dues primeres, que tenen un fil conductor, aquesta són peces petites, parts de la vida del poeta sota el nostre punt de vista, mostrant de manera biogràfica el poeta i novel.lista que era, la vasant cinematogràfica i la seva homosexualitat extrema, que no permetia que hi haguès cap dona al seu costat, tret de la seva mare.
L’intenció de l’obra és d’acostar a Pasolini, una figura llunyana, tancada i envolotada d’una mort gents clara, al poble, aprofintant a més que s’ha reobert el cas del seu assasinat. Volem mostrar el personatge crític als canvis i al consumisme d’aquesta societat i remoure el cas de la seva mort, fins aconseguir que el públic s’arribi a fer preguntes sobre el tema.”
Després de l’estrena, es possible que ‘Ostia,’ es presenti a la mostra de teatre amateur de Pineda el dia 1 de maig, tot i que encara no està confirmat. “Es possible que es trobi una manera de fer la trilogia seguida, per a poder veure les tres propostes, tot hi que encara només és un projecte a lligar”afegeix Canals.
web tràfec aquí