l'encanteri d'Eduard de Pobes a Berga


bar la lluna
passeig de la indústria, 4 –berga
fins el 7 de juny
Eduard de Pobes (Manresa, juny de 1975)
Eduard de Pobes torna al berguedà després de la bona acollida de l’exposició de la Font del Balç.
Autodidacte, reivindicatiu i compromès, Eduard de Pobes decideix fa quatre anys a dedicar-se professionalment a la pintura quan creu que amb aquest llenguatge pot arribar a utilitzar-lo com a mitjà d’expressió per plasmar les inquietuds que el mouen i el fan remetre a un diàleg intern entre persona i tela.
Les seves obres basades en criteris de qualitat pictòrica, demanen tant ser mirades com pensades i tot i situar-se en un punt de recerca continuada, els seus treballs i estudis segueixen el camí d’un interessant realisme màgic comparable amb les pintures de Naranjo i Antonio López entre altres. Dins de cada quadre hi ha una història que va més enllà del que pot arribar a transmetre a primera vista, quedant embolcallades d’un tel d’irrealitat que els hi dóna un virtuós caire característic i personal.
Les pintures d’Eduard de Pobes s’han pogut veure a galeries de Catalunya i ha participat en exposicions col·lectives de Madrid i París.

L’exposició es podrà veure al bar la lluna (passeig de la indústria, 4 –berga) fins el 7 de juny i és comissariada per moviment punt zero dins del projecte art de poques flors on amb menys d’un any, ja s’han mostrat més d’una desena d’artistes en diferents espais de la comarca del berguedà.