los carpinteros al mar

es baluard
palma 
mallorca


fins el 22 de gener 2012




los carpinteros exposen i parlen.


Es baluard museu d’art modern i contemporani de palma presenta la primera exposició individual a un museu espanyol de les obres del col·lectiu d’artistes cubans los carpinteros

L’exposició d’es baluard gira al voltant de quatre escultures de grans dimensions i instal·lacions: cama (2007), un llit entrellaçat amb la forma del que aparenta un pretzel o bé una autopista que evoca l’àmbit psicològic de la son i els somnis. portaviones (2005), una piscina en miniatura, adopta la forma d’un portaavions, complicant-ne les expectatives de funcionalitat i utilitat, oci i guerra. Frío estudio del desastre (2005) és una precisa reconstrucció d’un mur penetrat per un míssil, una imatge congelada del moment de l’explosió que resulta una escena estranya als ulls de l’espectador. Espejos de agua (2001) consisteix a una sèrie d’antigues taules de dibuix cobertes amb aigua, de manera que aquesta reflecteix la llum elèctrica d’un grup de làmpades d’escriptori, creant un moment precari on el paper i la matèria esdevenen liqüefacció i emmirallaments efímers.

Los carpinteros (dagoberto rodríguez i marco castillo) han estat reconeguts internacionalment per les seves aquarel·les, escultures i instal·lacions. Els artistes s’inspiren en el món real, especialment en les estructures arquitectòniques i urbanes, dissenys i objectes en fusta, eines i materials de construcció amb l’objectiu de realitzar obres que expressen una sintaxi basada en les contradiccions entre objecte i funcionalitat, l’art i el dia dia, practicitat i inutilitat.

+ info expo aquí.
+ info los carpinteros aquí.