les joies d'en dordal

la font del balç

gironella prop casserres


fins l'11 de setembre 2011

salvador dordal -jo sóc- (barcelona, 1932)

“jo sóc” és l’afirmació vital i artística d’en salvador, un tapisser barceloní dedicat plenament a expressar en la intimitat la seva visió del món a través del pinzell. La petita mostra que es presenta recull l’etapa dels anys noranta del segle passat, quan “jo sóc” tenia els seus seixanta anys i un bagatge de vida que li permetia retratar allò més quotidià des de l’experiència més simbòlica.

El seu traç pictòric és difícil de definir, ja que tant conté pinzellades de surrealisme, com expressives i abstractes. Estem davant d’una obra d’un alt nivell i sobretot de molta sinceritat. Un altre punt especial és l’èmfasi a la figura i als cossos, amb una sublim fil irònic envers alguns tipus de situacions.

L’obra d’en salvador dordal és tant excepcional com desconeguda, i per això, movimentpuntzero li va retre homenatge a la passada edició de konventpuntzero celebrada a cal rosal, fet que es va transformar en la primera vegada que les obres veien la llum a Catalunya, ja que únicament s’havien exhibit a nova york, en motiu de desig del propi autor.

Actualment la gran quantitat d’obra del pintor es troba en procés de catalogació i agrupació temàtica, ja que dordal, s’obsessionava amb alguns temes, com les col·leccions de senyores, lavabos, vells, bicicletes, els qual desenvolupava i treballava extensament.

Amb aquesta exposició us animem a que conegueu el treball d’aquest prolífic pintor i us faci experimentar les dues cares de la moneda que el pintor constantment plasma a través de l’eufòria opulenta contraposada a les misèries que ens envolten.

L’exposició i és comissariada per movimentpuntzero dins del projecte art de poques flors.

www.josoc.info

1 comentari:

Anònim ha dit...

ni DALI........va saber pintar...aquestes cel.lebritats...