SEGONA OPORTUNITAT - TRÀFEC TEATRE

FeRIDA
TEATRE MUNICIPAL BERGA

Diumenge 10 de novembre 2013 - 18:00 H



Si us vareu tenir ocasió de veure l’estrena de FeRIDA, aquí en teniu una segona oportunitat. Una posada escènica i estètica que et deixa perplex. Altament molt recomanable sincerament.

Amb aquest espectacle Tràfec Teatre ens va deixar fulminats i clavats a les butaques. Es tracte d'un projecte exquisit, delicat, minuciós i molt treballat. Sense entrar en la dicotomia de professionalitat o amateurisme, estem davant d’un grup que s’ha cultivat i evolucionat, sense perdre l’essència ni l’estètica, amb un interessantíssim llenguatge, no acceptat per segons quin tipus de públic, ja que de vegades, tirar sal a les ferides, pot arribar a ser molt dolorós.


FeRIDA ret homenatge a la pintora mexicana Frida Kahlo. A partir dels seus quadres i del seu cos s’ha construït un espectacle íntim on es pugui sentir la lluita de la pintora :” la meva finalitat principal de la vida és Viure”; encara que va ser una presa ferida constantment tan física com emocionalment. El grup a partir d’una reconstrucció de la seva vida i la visió que en va tenir la seva neboda Isolda, li dedica un altar tal com fan tradicionalment a Mèxic el dia dels Morts

+ vídeo aquí.


GRATX BARCELONA BUSCA


GRATX
GRÀCIA - BCN


Des del gratx s'està preparant una exposició col·lectiva al voltant de les fires i els firaires. Si teniu algun treball o record al voltant del tema, tals com fotos, il·lustracions, enregistraments sonors, històries, maquetes, els podeu fer arribar. Ah! i no us poseu límits... si són fotos anònimes o de la vostra família o no tenen intenció inicial d'autor o artista, no és necessari. L'important és crear entre tots un record i una evocació. Donar-li un nou sentit a tot junt. L'autoria no importa!

gratx és un espai ressorgit de la provocació, el trencament i les ganes d'explicar, evocar i ensenyar. No és cap galeria, és un garatge, amb olor a cotxe i records a les cantonades. Manejat per l'activista txell bonet  responsable de que hi passin coses, de fer sentir els batecs del cor i d'escampar il·lusions per les artèries del barri de gràcia. 

+ info aquí.

CERCLE ARTÍSTIC MANRESA



Casa lluvià – Manresa

Fins el 9 de novembre 2013

El cercle artístic de manresa està imparable i ho demostra amb una programació de molt bon veure.

Per aquesta ocasió han  preparat l’exposició de fotografia d’en jordi galera. En parlàvem fa poc, (aquí)  perquè aquest jove fotògraf està fent feina.
Galera té com a norma que l’obra està feta i produïda íntegrament amb un dispositiu smartphone i on la figura humana i arquitectura prenen principal protagonisme.

Molt recomanable.





RECIBOS VARIOS



Segundas oportunidades
Razón de brillos y fríos
Cajones llenos de cristal
Mensajes sin rumbo
Y ofertas para planes perfectos
En las fotos siempre sales bien
Pero tus palabras sacadas del superpop 



CONVOCATÒRIA VÍDEO HUMÀ



ELMUR.NET

Fins 18 de juny 2014


360º Around the Human Factor - El repte està servit!

Tant se val si ets del nord, del sud, de l'est o de l'oest del continent, si ets un ciutadà o ciutadana creatiu/va que no pot parar de apturar idees i petits grans moments de la vida en format videogràfic... ¡Aquest és el teu repte!

Per celebrar el cinquè aniversari del projecte ELMUR.NET et convidem a participar amb els teus vídeos creatius en la convocatòria: 60 º Around the Human Factor, perspectives creatives al voltant dels valors humans.

En un món digital globalitzat on els éssers humans vivim més a prop que mai, volem reflexionar visualment sobre les coses que ens uneixen.

Què et fa sentir a prop dels altres? Què té valor per a tu o per a la humanitat? Què és el que ens fa humans? Un sentiment, un moment, una idea? Ets capaç de capturar-ho amb la teva càmera, visualitzar-lo amb imatges, gràfics o una animació?

Mostra el teu talent i el teu punt de vista, comparteix la teva creativitat, inspira'ns i guanya premis increïbles!

+ info aquí.


CECÍLIA LIKE PLANA


NOVEMBRE

CECÍLIA

Jordi plana continua col·leccionant verges i santes. 

Sembla que el martiri de Cecília va ser després del del seu marit i el del seu germà, Cecília va enterrar cristianament els seus cadàvers, raó per a la qual també va ser detinguda i forçada a renegar de les seves creences. Cecília va preparar casa seva com una església abans que fos arrestada. Els funcionaris de l'emperador van intentar matar-la llançant-la a l'aigua bullent (o ofegada a la banyera de casa seva, o pel fum d'una gran foguera ), però ella no va morir i aleshores van decidir decapitar-la. El botxí va intentar decapitar-la tres vegades sense èxit. Cecília va sobreviure encara tres dies abans de morir. Aquests darrers tres dies de la seva vida, els va passar cantant a Déu. La gent que omplia la seva cel·la va saber de seguida que ella seria una santa dalt del cel.

jordi plana aquí.

També podeu trobar tots els mesos anteriors:

OCTUBRE SETEMBRE AGOST / JULIOL / JUNY / MAIG / ABRIL / MARÇ / FEBRERGENER


IÑAKI OTAOLA, PUBLICISTA I PINTOR





GALERIA MITTE
C/ BAILEN, 86 - BACERLONA
Fins el 25 d'octubre 2013



EXTRET DE PÀNXING.NET 

Les xarxes socials van tenir molt a veure en que el jove berguedà Iñaki Otaola exposi aquests dies en una important sala de Barcelona, la galeria mitte  però també el seu talent i la capacitat que tenen les seves pintures de sorprendre i fer reflexionar sobre el més quotidià. Una pintura moderna, fresca, irònica i comunicativa que fins el 25 d’octubre es podrà veure a Barcelona.



Què hi trobarem a Mitte Barcelona?

Doncs part de la col·lecció en la que he estat treballant els últims mesos, “Som únics”. Una reflexió sobre nosaltres. No hi ha éssers com nosaltres, som únics. Pensem, juguem, ens divertim, plorem... Sempre des d’un punt de vista quotidià però sense oblidar-me de posar-hi un toc excèntric i teatral. 

I irònic, oi?

Sí, m’agrada treballar en situacions de la vida diària i veure com pots tergiversar-les i treballar-les perquè resultin divertides però alhora facin reflexionar. 

Pintar i comunicar, família i formació, podem fer aquesta relació?

Una mica segurament sí. Des de petit he vist pintura a casa gràcies al meu avi, Ramon Calonge, però mai no m’havia plantejat jo fer-ne. Vaig estudiar i treballar en publicitat i això fa que hagis de pensar i treballar amb idees, però sovint aquestes idees són descartades. Per no abandonar-les, vaig decidir intentar utilitzar-les, fer-les vives en la pintura. Va començar així, la veritat. 

La teva línia de treball continuaran sent les persones?

Si trobo algun altre motiu que em permeti explicar coses potser canvio, però de moment em sento molt còmode amb les persones. Utilitzant-les per despertar sentiments a través de les rutines. 

I ara t’agradaria dedicar-t’hi?

Seria genial, però entenc que és difícil. M’agradaria molt poder continuar exposant i de moment així ho faig. El meu temps de lleure el dedico a la pintura i el fet de tenir una feina em permet poder-ho fer. Evidentment seria fantàstic poder-m’hi dedicar al complet. A tothom li agrada treballar en la seva afició, em passen les hores volant! 

Trobes inspiració en algun pintor en especial? Quins són els que admires?

Parlant de clàssics m’agrada molt el Sorolla, el traç, l’estil de pintura... I venint més cap aquí, potser la influència del pop-art, Warhol; també artistes de carrer com el Bansky. Tinc molt en compte la idea, la ironia i també entenc que m’influencia el disseny gràfic i el fet d’haver estudiat publicitat. 

Fer pensar és l’objectiu de la cultura? Per altra banda, tan necessari en els nostres dies...

Claríssim, hi ha d’haver alguna cosa més que l’estètica i els colors, hi ha d’haver missatge per poder-te aproximar a l’espectador. Aquesta és la meva influència de la publicitat, crec, poder-li donar significat i sentit a l’estètica. 

I al Berguedà apostem per la cultura?

És evident que hi ha gent que fa molta feina, és el cas de la gent del Konvent, que han proporcionat un espai per poder-nos expressar i en busquen arreu de la comarca per poder exposar. Si que estaria bé tenir una bona sala d’exposicions, cosa que no tenim per exemple a la capital de comarca.



Iñaki Otaola, publicista i pintor
































PREMI TENDÈNCIES 2013



PREMI TENDÈNCIES 2013
sala petita KURSAAL - MANRESA - 20:00 h

Diumenge 20 d'octubre 2013


EGOICS

TRES: NÚRIA FARIZO / GERARD QUINTO / JOAN VILA

Has ballat mai agafadet de la mà amb el teu JO més cabró? Dins el cantó més fosc de la vida, dins les profunditats més tenebroses, dins les entranyes del nostre ser més superb, més sofert i més poruc... Ho has fet i has callat com un egoic que ets. Menys mal i més amor.

Egoics neix d’una llarga conversa amb nosaltres mateixos. No ens ha estat fàcil no deixar caure alguna llàgrima, sobretot quan ens hem mirat cara a cara amb el nostre JO més malalt. Egoics porta a l’extrem aquesta part més malalta. L’objectiu és reconèixer en nosaltres aquestes passions capitals que al llarg de la història han estat protagonistes de guerres, culpes, odis i bogeries. 

L’Ego és l’escut que ens protegeix des de petits, que es va dibuixant segons la nostra infantesa, entorn i context històric. No podem fer-lo desaparèixer ni gosem, només cal equilibrar-lo amb el seu cantó més bo, convertir el pecat -segons l’església- en virtut.

No volem caure en la frustració ni desesperació ni tan sols assenyalar amb el dit. Volem acceptar, entendre i reconèixer el color negre del nostre cor (no és possible la foscor sense la llum ni la llum sense la foscor).

Amb Egoics hem après a mirar amb els ulls fora d’òrbita i més endins que mai. L’esforç per entendre’ns millor ajuda a entendre millor el món i, sobretot, confiar en la vida. Al final, Ella decideix, la molt egoica...

Hi ha un model científic sobre el qual hem treballat, l’Eneagrama. Aquest estudi és tan antic que es perd en la nit dels temps. Amb més de 2500 anys d’antiguitat, es creu que neix a Babilònia, passa per la Grècia clàssica i les diferents tradicions religioses i filosòfiques fins que arriba als pensadors del s. XX. 

El símbol de l’Eneagrama dibuixa tres parts, les tres lleis de l’existència: el cercle, el triangle i l’hexàedre, cadascuna amb el seu significat, i nou puntes. Aquestes representen els nou tipus de personalitat. La tradició cristiana els va prendre com a atributs divins de la naturalesa humana en el seu cantó oposat, convertint-los així en els set pecats capitals. Dos d’ells van ser exclosos: la por i l’orgull, per què ho creieu?

Actualment, aquesta és una eina privilegiada per l’autoconeixement de les nostres fortaleses i debilitats, així com també s’aplica per a estudiar les alteracions neuròtiques de l’ésser. 

La manera com ens encarem a la vida i a les relacions determina el nostre ego. Sense ser-ne tirans i prenent per bandera el lema que tots som únics, inabastables i irrepetibles. Es diu que hi ha nou maneres diferents de veure la vida, segons si pensem, sentim o fem, segons si tenim necessitat d’identitat (qui sóc?) , d’amor (qui m’estima?) o de seguretat (quin sentit té el que faig?) i segons si la nostra energia vital ve de l’estómac (instintiva), del cor (emocional) o del cap (intel·lectual). Nou maneres de viure, de veure i de patir, nou passions capitals. 

Tots som egoics en totes les virtuts i passions, perquè així s’ha anat esculpint el nostre ego al llarg dels anys, per supervivència. 

Acompanyeu-nos a descobrir aquest cantó fosc de la vida, aquest JO fantasma gràcies al qual sobrevivim i per culpa del qual morim.

EXISTÈNCIA HUMANA AL THE FLOOR


THE FLOOR.BCN
C/ MUSITO - BCN
Octubre/novembre 2013

EL MISTICISME DE PABLO GONZÁLEZ-TREJO

The floor és un espai que va obrir el passat mes de juliol i que seguim des del seu inici. Les propostes no passen desapercebudes i de segur que en breu aquesta peculiar proposta es marcarà el seu lloc referent a la ciutat.
  
The floor estrema material i contundent. Pablo gonzález-trejo ha realitzat el treball especialment per a the floor, i prové de la idea de l’artista del'existència d'una dimensió espiritual dins l’existència humana, segons gonzález-tejo, l’art ha de fer visible allò que hi ha més enllà de que l’ull pot veure. Amb aquestes pintures, explora el tema de l’existència humana i tracta de visualitzar aquesta dimensió que no és ni del sentit, ni de d’intel·lecte, ni del cor, però forma part dels aspectes més íntims del ser.

Pablo González-trejo neix a sancti spirtus (cuba) un fet que marcarà la seva trajectoria de manera vital i creativa, ja que al llarg de la seva producció artística experimentarà en les seves obres el misteri de la identitat.
Des dels anys noranta i fins a l’actualitat, el pintor ha treballat amb dibuixos iconogràfics de personatges històrics que van modificar tant la història col·lectiva com la història personal de països sotmesos a dictadures.

+ info the floor aquí.
+ info pablo gonzález-trejo aquí.

NOVA YORK BUSCA EXPOS


APEXART

Fins el 8 de novembre 2013  


Unsolicited Proposal Program és el nom que proposa apexar, galeria neoyorkina que convoca un concurs obert a tot tipus d’idees per exposicions.
Les tres propostes guanyadores rebran ajuda econòmica i administrativa per presentar l’exposició a tribeca.

Es tracta d’un projecte de comissariat que busquen una idea atractiva. No requereix experiència prèvia i es reben inscripcions de participants de qualsevol àmbit. Els projectes seran avaluats de manera anònima per un jurat internacional format per més de 150 persones de diferents disciplines.

Les tres exposicions guanyadores es realitzaran el 2014-2015

+ info aquí.

BOCA NORD BUSCA ARTISTES


MERCAT D'ART I ARTESANS BOCA NORD
BARCELONA

Fins el 15 de novembre 2013

El dia 14 de desembre es celebrarà a l’espai jove boca nord el segon mercat d’art jove del carmel.
El mercat d’art jove del carmel  pretén  ser un aparador de la creació artística jove i un fòrum per a nous talents.  Es busquen artistes que vulguin participar-hi: dibuixants, il·lustradors, fotògrafs, graffiters, bijuteria, kraft, vidre, ceràmica,  escultura, objectes de disseny, decoració i moda, tot prenem com a base propostes joves,  innovadores i de producció pròpia. A aquests artistes els oferim un espai d’exposició i venda de les seves creacions.
 Durant la jornada també podreu gaudir d’actuacions musicals, tallers , i espectacles, tot creat per un ambient relaxat i agradable.
Mireu les BASES i envieu proposta a info@bocanord.cat 
+ bases aquí.




6a JORNADA ELECTRÒNICA


CAL ROSAL
KONVENT

Dissabte, 12 d'octubre 2013

6a edició de les jornades electròniques de konvent. Amb un cartell de molta qualitat i dins d'un entorn privilegiat !!

SVRECA / NX1 / IRAZU / SAMUEL M.
Svreca 600
SVRECA (Madrid)
Aquest jove dj ha estat capaç de combinar l’electrònica més freda i sofisticada amb el techno més abstracte i complexa, en ocasions vorejant l’experimentació sonora amb textures i ritmes poc habituals a les pistes de ball. 
A la vegada Svreca s’ha guan­yat el res­pec­te de la crí­ti­ca in­ter­na­cio­nal a tra­vés del seu se­gell Se­man­ti­ca Re­cords, que re­cent­ment ha ce­le­brat el seu cin­què aniver­sa­ri i en el que ja ha edi­tat més de 50 re­ferències. Al ma­teix tem­ps les se­ves ac­tua­cions han pas­sat ja per clubs com el Berghain de Ber­lín o per fes­ti­vals com el La­birynth de Ja­pó.

nx1
NX1 (Mallorca)
  
Es tracta del primer projecte de Nexe Record, que neix com artista i segell a finals del 2011. Format per Samot i Surit, és el resultat d’anys d’experiència en el consum de música electrònica protagonitzada pel techno.

Interpretant el cantó més profund i seriós, fusionen el so clàssic, amb una clara evolució però sense perdre en cap moment l’essència i amb un concepte molt marcat. 
dani irazu
IRAZU (Madrid)

Irazu descobreix l’electrònica mitjançant festivals i internet, de la mateixa manera que la gent de la seva generació i interessant-te per la força brutal i les sensacions que no havia descobert amb cap altra tipus de música.
Resident de les festes Lumen et Umbra de Madrid i habitual de la cabina del Miniclub de Valencia, aquest jove artista ha sigut l'encarregat de confeccionar el primer cd-mix del segell "Jealous God", propietat de varis artistes techno de referència:  Regis, Silent Servant i James Ruskin

samu
SAMUEL M. (Berga)
Trencant radicalment amb el que sol ser el seu horari habitual d'actuació, Samuel M. obrirà la nit a base de techno experimental i ambient de tall obscur i melòdic, essent aquesta una bona oportunitat de gaudir de la seva faceta més desconeguda.  





+ info aquí.



JASON BARD YARMOSKY


BERTRAN DELACROIX GALLERY
NOVA YORK

Fins el 31 d'octubre 2013


Us presentem jason bard yarmosky, una de les altres exposicions que segurament mai arribarà a casa nostra. Un pintor que vol demostrar la delicadesa de la vellesa o com l’edat passa però la il·lusió i els somnis no han de mancar.

Durant una bona estona vàrem estar dubtant si les obres d’en jason bard yarmosky eren fotografia o pintura. Potser l’hauríem de conèixer o potser no hauríem de tenir aquest dubte, però sigui el que sigui ens va captivar.

Un pintor jove, de new york, on es mou i captiva gairebé tot i que durant tot el més d’octubre presenta a la seva ciutat Dream of the Soft Look on continua l’exploració del cicle de la vida humana. Basant-se en el seu treball anterior Elder Kinder (una mica mal traduït seria com l’avi kinder), presenta aquestes noves pintures realistes que conviden a l’espectador a endinsar-se a moments íntims, molts dels quals es reflecteixen en la mirada dels models com si es tractés d’un mirall.

La visió resultant desencadena una conversa plena de moments de confusió, frustració, humor i on et pots arribar a preguntar com un cos envellit pot reflectir una ànima tan viva i que encara somia.

+ info jason bard aquí.
+ blog jason board aquí.
+ info BDGallery aqui.