LEM - gràcia territori sonor barcelona

octubre
bcn
LEM 2009
14 TH EXPERIMENTAL MUSIC MeeTING GRàCIA

Gràcia Territori Sonor és una associació no lucrativa, responsable de la organització de nombroses activitats en torn a la música experimental a Barcelona, d'entre aquestes, l'encontre internacional LEM.

dies de vermell dies de majúscules -vermell-

el vermell
carrer de les piques, 3
08241 manresa

NOVA PROGRAMACIÓ !!

De cara a cara. Face versus voce.
El vermell s’aboca i treu tota la nova programació per la finestra.
noms propis com le petit ramon, surfin sirles, el gos binari, eli kezler, anorak ...
i llarga llarga llista de grups i músics que seran els culpables de que que els boscos siguin furtius !!! (epidèmies).

convocatòria artístes SARTC - igualada -

fins 2 d’octubre
S’OBRE EL PERÍODE DE CONVOCATÒRIA D’ARTISTES DEL SARTC:
Des dels seus inicis el SARTC (igualada) ha tingut l’objectiu d’apropar l’art al gran públic i ser també una plataforma de promoció de nous artistes. Uns objectius que la bona participació d’artistes i les visites de públic semblen avalar.

El SARTC d’enguany obrirà del 18 de desembre'09 al 5 de gener'10.

Des dels seus inicis el SARTC ha tingut l’objectiu d’apropar l’art al gran públic i ser també una plataforma de promoció de nous artistes. Uns objectius que la bona participació d’artistes i les visites de públic semblen avalar.

En aquesta tretzena edició s’afegeix un nou requisit: presentar una obra que estigui inspirada en algun element de la cultura catalana (un paisatge, una figura, un element de la literatura, etc.), ja que l’Ateneu Igualadí és una entitat sense ànim de lucre que promou la cultura catalana.
Seguidament el jurat es reunirà, i a partir del dia 9 d’octubre es donaran a conèixer els noms dels artistes participants al SARTC 2009.

tres estils un tema issim cardona

íssim
cardona
fins l'1 de novembre'o9

tres estils un tema

exposició de:
Joan López. pinta aquarel·la i de tant en tant en vena lguna.Carles Clotet. pinta a l'oli i un cop va estar a punt a punt de vendre un quadre.Pasqual d'Ossó. Dibuixa. Mai s'ha estrenat.

taller intensiu de teatre de l'oprimit

26 i 27 de setembre
de 10 a 14h i de 16h a 20h

taller gratuït intensiu de teatre de l'oprimit

QUÈ ÉS EL TEATRE DE L'OPRIMIT?
“És un sistema d'exercicis físics, jocs estètics i tècniques especials, amb l'objectiu de restaurar i restituir al seu just valor aquesta vocació humana que fa de l'activitat teatral un instrument eficaç per a la comprensió i la cerca de solucions a problemes socials i íntersubjectius.”
Es basa en la creença que tota persona és actriu protagonista de la seva pròpia vida. Les perones que el practiquen recuperen l'autoconfiança, la capacitat de qüestionar en lloc d'esperar respostes, d'analitzar en comptes d'acceptar cegament, de ser constructores de la seva pròpia realitat analitzant la societat en la que viuen, descobrint les situacions opressives i els mecanismes que les creen, no només per entendre-les, sinó per buscar de manera col·lectiva la forma de transformar-les.
QUI DÓNA EL TALLER?
Teatraviesas, un grup independent, autogestionat i sense ànim de lucre, creat a Barcelona el 2005 i format per persones procedents de disciplines diverses, i unides per un fort compromís amb l'anàlisi i la tranformació social.
Per saber-ne més, teatraviesas.blogspot.com
QUÈ PUC FER PER APUNTAR-ME?
El taller és totalment gratuït i limitat a 30 persones.
Si tens ganes de participar-ne, escriu un mail a berguedaambelpoblesahraui@gmail.com o truca al 676393288
El lloc està per concretar, entre Berga i Gironella.

cursos xarxa gospel catalunya 2009 - 2010

cursos de la xarxa gospel de catalunya 2009 – 2010
Ramon Escalé

Xarxa Gospel de Catalunya
info@xarxagospel.com

FORMACIÓ INTEGRAL PER CANTANTS

Els cursos de formació integral es duran a terme en quatre sessions intensives de 8h en dissabtes dels mesos d’Octubre , Novembre , Gener i Març i un cap de setmana de final de curs hi haurà el convidat d’excepció Daniel Thomas. També s'ofereix la possibilitat depenent de les possibilitats i les inscripcions de fer grups que facin sis sessions de 4h en dissabtes dels mesos d’Octubre , Novembre , Gener , Febrer , Març i Abril
Els grups seran reduïts (màxim , 10 participants ) per tal d’oferir una atenció molt més personalitzada a cada cantaire.
LA XARXA GOSPEL DE CATALUNYA, és, en essència, una entitat vinculada a la Xarxa de les Cases de Música Popular que pretén dinamitzar la música gospel a Catalunya, impulsant i gestionant cors de gospel, així com realitzar activitats vinculades amb aquest estil musical.
Actualment pertanyen a la Xarxa els cors: Gospel Sons de Mataró, Gospel Hearts de L’Hospitalet, Esclat Gospel Singers de Manresa, Barcelona Gospel Messengers, Argentona Cor de Gospel, Cor de Gospel de Montmeló i Ubuntu de Barcelona.


convocatòria de projectes d’arts visuals

convocatòria de projectes d’arts visuals
per desenvolupar en el marc de la Sala d’Art Jove al llarg de l’any 2010.

L’objectiu de la convocatòria és facilitar el desenvolupament de projectes d’arts visuals, els quals poden implicar aspectes relacionats tant amb la creació com amb la investigació, l’edició i l’educació.
Així mateix, la Sala d’Art Jove estableix una col·laboració contínua amb Can Xalant Centre d’Art i Pensament Contemporani de Mataró i Hangar Centre de Producció d’Arts Visuals amb l’objectiu de disposar de més suport i recursos per a la producció dels diferents projectes que se seleccionin amb aquesta convocatòria.

de l'escena pop a la més filladeputa

Àngelamaria:
un dels directes més poc plagiats. La sensación del verano cerca de LECTURAS i l’escena musical més contundent. Sense ubicacions i amb molta set. Dalt de tot. No hi ha paraules. Tampoc res a dir. Les coristes fan vacances a menorca per entrenar les goles. Realment espectacular. Caiguts del cel i sense espai al ticktackticket. Qui s’ho va perdre ja és postal signada pels reis d'espanya. Els seus habituals viuen prop de la fase astral verge. Etern memorial a roberto carlos.


+ k recomanat i molta atenció a l'exemple de vídeo i a les properes dates de concerts:


can felipa poblenou i palestina

Can Felipa, carrer Pallars 277, 3a planta
barcelona

fins: al 3 d’Octubre'o9

de 18 a 21 h de dilluns a dissabte,
(diumenges 13 i 20 de setembre de 12 a 14 h.)

Exposició col.lectiva Poblenou amb Palestina

Manuel Atuan, Samira Badran, Albert Capella, Anna Carone + Anne Weber, Ricart Casabayó, estudiants de l’Escola d’Art Superior de Disseny DEIA, Sonia Mackay, Col·lectiu graffitti Nu Village, Otica, Teresa Pampalona, Imma Pla, , Aïnhoa Sarabia, Juan Francisco Segura, Laila Serra, Gemma Serrahima, Joan Maria Soler.

Documentals i xerrades:

Dimarts 22 de setembre a les 19’30h.
Documental i debat. Alberto Arce (l’únic periodista occidental que va ser a Gaza durant el darrer atac israelià) ens presentarà el seu documental: “Barcelona Gaza Peace Park”. Posteriorment, juntament amb Ussama Khaldi, ens parlaran de la situació a Palestina.

Dimarts 29 de setembre a les 19’30h.
El documentalista Mikio Tzunekwa ens presentarà “Diario de guerra de un payaso” reportatge que relata l’experiència de l’ONG “Pallasos sense fronteres” fent riure als nens palestins. Xerrada de la Laila Serra –de la Comunitat Palestina de Catalunya - i la Gemma Serrahima -de la Xarxa d'Enllaç amb Palestina- sobre la seva experiència amb el treball amb nens en un camp de refugiats.

la bauhaus torna a berlín

museu martin-gropius-bau
niederkirchnertrasse 7
berlín
fins: el 4 d'octubre'o9

tot i que no som complaents amb les filosofies museístiques, ens veiem obligats a recomanar aquesta exposició degut a la importància del moviment que s'hi aplega.
Han passat noranta anys des de la seva fundació, però el llegat de l'escola Bauhaus manté plenament la seva vigència. Senzillesa, funcionalitat i racionalitat aplicats al disseny i l'arquitectura són els principals postulats del moviment.

L'exposició reuneix ara el bo i millor de l'escola nascuda l'any 1919 a Weimar. Per primer cop, les tres institucions que vetllen pel llegat de la Bauhaus a Alemanya han aparcat les diferències per treballar conjuntament. Es tracta de les fundacions de Weimar i Dessau i de l'arxiu Bauhaus de Berlín. Les tres ciutats que van ser, consecutivament, seu de l'escola, fins que l'any 1933, l'arribada de Hitler al poder va suposar-ne el tancament i l'exili de la major part dels seus membres. Cinc anys ha durat l'organització de la mostra.

El resultat, més de dos mil metres quadrats d'exposició i un miler d'objectes. Des del mobiliari dissenyat per Marcel Breuer fins als projectes de Mies van der Rohe, passant per fotografies i dibuixos d'artistes com Paul Klee o Vassily Kandinsky. També hi ha col·laborat el Museu d'Art Modern de Nova York, que ha prestat part del seu fons i que, a partir del novembre, acollirà una altra mostra commemorativa.

roba estesa - carme paredes - quatre cantons

fins el 17 d'octubre
llibreria quatre cantons
berga

exposició de:

carme paredes serra

roba estesa (PINTURA I FOTOGRAFIA)

concurs pintura ràpida de tardor - berga

3 d'octubre 2009
berga estètica

concurs de pintura ràpida

7.7 revista digital de fotografia documental

El tercer número de 7.7 ja està disponible a la web.
7.7 Revista Digital de Fotografia Documental és una publicació electrònica de periodicitat trimestral editada pel col·lectiu Ruido que combina la presentació de reportatges foto periodístics i entrevistes a rellevants fotògrafs documentals amb espais de debat, fòrums i projectes visuals.
Aquesta iniciativa aspira a esdevenir un punt de trobada del fotoperiodisme
nacional i internacional, i alhora ser una important plataforma per donar difusió a treballs documentals que no tenen cabuda als mitjans de comunicació de masses.
7.7 es una nueva publicación trimestral online que tiene como principal objetivo la difusión de proyectos documentales independientes.
En esta edición, Aaron Huey indaga en una realidad olvidada, la de los nativos norteamericanos de la reserva indígena Pine Ridge, todo un símbolo de los males infligidos a los pueblos originarios. Además, conoce a Fiamma, Héctor, Paula y Vladimir, un testimonio de la industria porno amateur de Argentina, y cómo es su vida más allá de los sets, en ”Familias” de Alfredo Srur. “Cosas importantes pendientes”, de Celeste Arroquy, retrata la vida de Feli, que lleva reformando cíclicamente su piso de 270 m2 desde que murió su marido, hace casi veinte años.
Con “Felices Quince Años” descubrirás cómo son las fiestas de los quince años a través del los ojos de Martín Rubini. En Ciudad Oculta, chicos y chicas de un favela argentina se representan a sí mismos gracias al proyecto ph15, y el colectivo Ítem intenta desentrañar qué significa ser homo hoy, en diferentes lugares del mundo. Y no te pierdas la entrevista con la fotógrafa mexicana Maya Goded.

http://www.7punto7.net/

es busquen reportatges no-lògics

7.7 busca reportatges que surtin de la lògica.

L’esperit de 7.7 és el de convertir-se en un nou camí de difusió de treballs de fotògrafs, obert per fotògrafs, i que s’escapa de la lògica tradicional de mercat i el seu domini sobre les agendes dels grans mitjans.
En aquesta recerca hem organitzat un premi anual per als treballs fotogràfics publicats a 7.7. Aquest premi, dotat amb 2.000€, es fa possible gràcies a la col·laboració de Photographic Social Vision, Editorial Blume, El Centre de Fotografia Documental de Barcelona i RUIDO Photo, i s’atorgarà entre el total de treballs fotogràfics publicats en cada any de publicació de 7.7 (4 edicions).
Les bases del concurs són les següents:
1) Participació
En aquest concurs hi participen tots els treballs de fotògrafs individuals que hagin estat seleccionats i publicats en cada any de publicació de la revista 7.7 (4 edicions). Queden exclosos del premi els treballs realitzats per membres de l’equip de 7.7 i del col·lectiu RUIDO o els de qualsevol col·laborador que hagi participat en el procés editorial de 7.7.
2) Enviament
Per a l’enviament de material, sisplau consulteu les especificacions de 7.7 aquí.
3) Premi
S’atorgarà un premi anual de 2.000€ al treball seleccionat com a guanyador.
4) Selecció
Un jurat constituït especialment a aquests efectes, del qual se n'anunciarà la composició a la pàgina web, es reunirà en els trenta dies següents a la publicació de la quarta edició anual de la revista.
La decisió del jurat serà comunicada immediatament als autors/es.
La decisió del jurat s’adoptarà per majoria simple dels seus membres i serà inapel·lable.
5) Jurat
El jurat estarà constituït per membres de les organitzacions de Photographic Social Vision, Editorial Blume, El Centre de Fotografia Documental de Barcelona i RUIDO Photo, 7.7 i membres del consell editorial de 7.7.
6) Condicions Generals
Els autors/es de les obres presentades, en acceptar les bases del concurs autoritzen a 7.7 Revista Digital de Fotografia Documental a reproduir aquestes fotografies en la difusió del premi i en tots els mitjans de comunicació i suports que determini 7.7 Revista Digital de Fotografia Documental. Les imatges sempre s’utilitzaran incloent-hi el nom de l’autor/a. La llicència d’ús de les fotografies serà Creative Commons, i l’autor/a serà qui esculli el tipus de llicència CC que s’adeqüi millor al seu treball. L’enviament de material a 7.7 suposa l’acceptació de les bases del concurs.
reportajes que escapen a la lógica tradicional del mercado.
Si quieres participar del concurso de 7.7 y publicar tu trabajo, envíanoslo a proyectos@7punt7.net (consulta las bases del concurso y los requisitos de envío en la web). Memoria llena, el blog de Oriana Eliçabe, es un espacio de búsqueda, de reflexión y debate, que necesita del aporte de todas y todos. Y hemos creado el apartado Opina como un lugar de discusión sobre los reportajes y entrevistas de cada número.

cursos per a artistes visuals

cursos de formació contínua per a artistes visuals

Fotografia digital en els processos artístics.
Lloc: HANGAR

Tecnologies i metodologies del vídeo digital.
Lloc: HANGAR

Introducció als sistemes interactius.
Lloc: HANGAR

Introducció als processos de creació sonora.
Lloc: HANGAR
Aplicacions del disseny gràfic en els processos artístics.
Lloc: HANGAR

Àrea jurídica i fiscal / Àrea professionalOrientacions per al treball artístic i cultural.
Lloc: Centre Cultural JOAN N. GARCÍA-NIETO. C/ Mossen Andreu, 13-19. Cornella de Llobregat.

Gestió fiscal i econòmica de la pràctica artística.
Lloc: CASA SOLER I PALET. C/ Font Vells, 28. Terrassa.

Comunicació i presentació de la trajectòria professional artística.
Lloc: LA SALA. C/ Joaquim Mir, 12. Vilanova i la Geltrú.

Preproducció i producció en els processos artístics: de la idea al producte.
Lloc: ESCOLA D’ART I SUPERIOR DE DISSENY DE VIC. C/Rambla Domènec, 24. Vic.

+ info aquí: