font del balç mig abril

font del Balç
caserres prop gironella
programació mig/abril

divendres
3 abril 09

SWEET HANGOVER/Gironella
Powerpop/Metal
dissabte
4 abril 09

POUTRELLES FEVER
RHÔENE-ALPS /FRANÇA Rock’n’roll/Swing
http://www.myspace.com/poutrellesfever
diumenge (12:30 h.)
5 abril 09
CICLE CLÀSSIC (programació a part)

divendres
10 abril 09

DEVNATH/Manresa
Pop-soul
dissabte
11 abril 09

Dia d’Andalusia amb Usaraks supervivents

divendres
17 abril 09

STRANGE FLOWERS/Pisa (Itàlia)
Power Pop

diumenge (12:30 h.)
19 abril 09 CICLE CLÀSSIC (programació a part)

moguda berguedà gironella


25 març'09
moguda del berguedà
local del blat
gironella

La Moguda del Berguedà és un dels esdeveniments musicals amb més història de la comarca. És el punt de trobada per als grups musicals. El 2001 se celebrà la 18a i última edició fins ara. El 2009, reneix la Moguda del Berguedà.





cicle clàssica casserres font del balç


CICLE DE MÚSICA CLÀSSICA

Font del Balç (Casserres prop Gironella)
Cada dos diumenges
12:30 h.
Gratuït

La Font del Balç torna a posar el nivell alt i estrena un programa de música clàssica pels diumenges al migdia.
Amb la finalitat d’ampliar les possibilitats culturals de la Font del Balç i per diversificar les opcions musicals, s’han programat durant els diumenges d’abril i maig, un seguit de concerts d’una hora de música clàssica en un horari adaptable per un públic més matiner.
Els concerts organitzats juntament amb l’associació cultural Font del Balç són un inici de tot el que s’està gestionant a aquest idíl·lic espai. Els seus promotors no volen que es quedi en un fet ocasional i utilitzaran l’esdeveniment per donar a conèixer i promoure aquests tipus de concerts.
El cartell és selecte i variat i començarà el proper 5 d’abril amb el duet de guitarra MASCARE DUO i continuarà amb la música barroca de BERGAMASCA, per seguir amb la veu i piano del DUO CANTEVILE i acabarà amb el quartet de corda del Liceu de QUARTET D’CORD (d).

05/04/09
MASCARADE DUO / Barcelona

Raimon Torio i Marc Sambola

19/04/09
BERGAMASCA / Manresa
Marisa Badia i Xavier Soler
Duet tiorba / traverso


03/05/09
DUO CANTEVILE / Barcelona
Esther de Santos (soprano)
Guillermo Torres (piano)


17/05/09
QUARTET D’CORD(d) / Barcelona
Sara Balash (primer violí)
Arnau Barrios (segon violí)
Fina Izquierdo (viola)
Griselda Messegur (violoncel)

vídeo oficial gargall'09 manresa

març de cabres i irreverència musical.
festival de luxe
manresa es crema i les espelmes fan riure

vídeo oficial

...i el vermell amb vestits de senyors, segueix mantant-se de gust

surfing sirles berga primavera poètica

Surfin Sirles a Primavera Llibertària.
Ateneu Columna Terra i Llibertat

berga

dissabte 4 d’abril

surfin sirles són irreverents, sense escrúpols, lletres sulfúriques, bogeria màxima. SURFIN SIRLES és un grup de garatge-rock i punk i és liderat per Martí Sales.
Provenen de Sant Celoni i Barcelona, a la veu en Martí Sales, nebot d’en Pepe Sales, poeta, pintor i lletrista dels Bocanegra, del qual en musiquen alguns dels seus poemes en format post punk, i folklore de tetrabrik. Aixequem el porró fins a ofegar-nos.
http://www.myspace.com/surfingsirles



altres històries dins del mateix dia 4 d'abril:


12 h Al mirador de Queralt: acte d’homenatge i record del company Ramon Casals «Ramonet Xic» i la resta d’anarquistes difunts que van lluitar per l’alliberament integral, contra tot poder i contra tota explotació.


14 h Dinar popular a la Font Negra: Fideuà per tothom. Per reservar: actll@berguedallibertari.org


18 h projecció del documental Cuba, memòria sindical produït pel GALSIC (Grupo de Apoyo a los Libertarios y Sindicalistas Independientes en Cuba). Tot seguit xerrada-col·loqui: «Cuba: 50 anys de revolució o de dictadura?” a càrrec d’Octavio Alberola que va ser membre de les Joventuts Llibertàries, va lluitar contra la dictadura franquista al capdavant de Defensa Interior del Moviment Llibertari i va col·laborar directament amb la revolució cubana.
23 h Concert de Surfing Sirles (punk

projecte fotogràfic jordi plana


Projecte fotogràfic: 12 de gener de 1953


El fotògraf berguedà Jordi Plana busca persones nascudes el 12 de gener de 1953, edat en la que va néixer el mateix Plana, per tal de retratar-s’hi conjuntament i mostrar el tracte de la vida i les mostres del pas del temps en el mateix espai de temps viscut.

S’agrairà que la crida es faci extensiva a persones que puguin estar interessades i compleixin l’únic requeriment, néixer el 12 de gener de 1953. No importa la situació geogràfica ja que el projecte es pot fer extens a qualsevol part del món.

Amb un arxiu de més de 20.000 fotografies de viatges i principalment de gent de carrer, Jordi Plana utilitza la fotografia com a mitjà d’expressió, realitzant muntatges audiovisuals que el du a participar a importants festivals internacionals i a poder ser nomenat millor realitzador d’audiovisuals de l’any 2001 a Bèlgica, tot i que actualment decideix desmarcar-se d’aquest camp i introduir-se plenament a la fotografia, emprant el cos humà com a principal element comunicador. Plana va torna a mostrar la seva obra artística el passat desembre’08 després d’un llarg període de no presentar cap projecte a títol individual amb la controvertida exposició Out presentada al frankfurt Berga de la mateixa ciutat. Tot i això, no s’ha aturat i ha treballat en nombrosos i interessants projectes particulars com els dels músics i artistes Carles Casas, Roger Mas, Enric Pla i Montferrer, Carles Canal, a part de col·laborar i participar amb konvent punt zero i amb la companyia Tràfec-teatre.

Contacte:
Jordi Plana - 08600 Berga
jordiplanapey@jordiplanapey.com
609340443

biografies mínimes gerard vilaldaga cal rosal convent

L’editorial l’Albí edita el llibre EL CONVENT DEL TÈXTIL -biografies mínimes- de Gerard Vilardaga amb la col·Laboració de Roser Vila.

Biografies mínimes del berguedà Gerard Vilardaga és un íntim i femení llibre que recull un seguit d’històries a partir d’un eix central que és el convent de Cal Rosal. Un edifici religiós on des del 1887 fins el 1992 va albergar milers de dones, la majoria procedents de les zones rurals més properes.

Amb la inquietud de conèixer i reconèixer les vides que van habitar un dels edificis més emblemàtics de moltes colònies del Llobregat, Gerard Vilardaga, recull i transcriu el testimoni d’aquestes femenines veus i vides que varen transcórrer de diferents maneres al convent.

Noies obreres, alumnes de l’escola, veïnes, monges, persones i vivències anònimes que, per sort, a partir d’ara ja no s’oblidaran i donaran constància i testimoni d’unes vides i d’un èxode del camp camí dels telers, el qual alimentà la indústria cotonera dels segles XIX i XX.

Biografies mínimes es divideix en dues parts, la primera s’inicia a partir del relat vital d’una àvia, Dolors Perarnau àvia de l’autor, juntament amb altres adolescents que exerciren de mà d’obra durant la postguerra, com són Maria Camprubí, Montserrat Canal, Amàlia Castella i Pilar Coromines, les quals sota rols molt divergents ens expliquen les seves particulars vivències al convent de Cal Rosal. La segona part del llibre és un recorregut sintètic pels més de cent anys de vida del convent, fàbrica i el conjunt de la colònia, amb una gran quantitat de fotografies inèdites i ancorades a un temps. Així mateix, el llibre inclou cd on les veus protagonistes desgranen les pròpies biografies mínimes.

Gerard Vilardaga és llicenciat en antropologia i diplomat en Treball social. Coautor del documental Ciutat abandonada, peça seleccionada al Festival OVNI’08 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. També ha coordinat el projecte editorial TEAS+de trenta i ha publicat diversos relats dins l’obra col·lectiva Contes antiautoritaris. També és coautor de l’obra teatral Del dret i del revés, representada dins del programa oficial de les festes de la Mercè i Sant Martí de Barcelona. Al berguedà forma part del grup de denúncia i performàntic etílic teatre i ha participat intensament en projectes de konventpuntzero.

Mejías capgira la font del Balç

exposició Àngel Mejías
Font del Balç
fins mitjans maig
Àngel Mejías (Lleida, juny de 1969)

Format en delineació, disseny gràfic, belles arts i Ha d'Art.

Àngel Mejías capgira la font del Balç i per primera vegada dins d’aquest espai es presenta una instal·lació amb el nom de Marró 5. Una instal·lació artística de caràcter efímer en un espai públic polivalent on la utilització del cartró és obligada per convicció i transitable per naturalesa. La interacció entre l’usuari del local i la mostra es fa necessària, així com càlida i inofensiva. L’ús d’aquest material supera la seva funció habitual com a envàs o embalatge convertint-se en suport artístic adoptant diverses formes fins fer possible la (re)creació complerta d’un bocí de realitat. Relleus i escultures caminen per un camí de possibilitats infinites que intenten mostrar-se a l’espectador d’una manera sincera.


En la instal·lació l’objecte passa a formar part de l’obra. S’enriqueixen les possibilitats significatives dels materials utilitzats i es mostra que, més enllà del seu valor d’ús, aquests poden tenir un valor simbòlic. Amb la utilització d’objectes d’ús quotidià es subratlla, en alguns casos, l’estreta relació entre art i vida, refusant l’actitud conformista envers l’art i rebutjant un art que tan sols pretengui el simple gaudi i fruïció o la simple contemplació.


Mejías ha exposat a diferents espais de Lleida, Terrassa, Barcelona, Girona i fins i tot a la Sala Nacional de Cuba amb l’homenatge a García Lorca.
Així mateix compta amb el premi de pintura de Mans Unides, la Menció Bienal F.C. Barcelona, la Menció Caja Madrid 2002 i la Menció Bienal Barbastro 2008.


L’exposició es podrà veure a la font del Balç fins a mitjans de maig i és comissariada per moviment punt zero.

grifoll - casserres - de paraula


luxes de butxaques i ànimes MAJÚSCULES


de paraula és el tercer llibre de poemes josep grifoll. el poeta és sens dubte cada vegada més extravertit com ja va fer palès en el seu llibre. grifoll se'ns presenta irònic i senzill, potser tan contradictori com somiador com sempre, però procurant esdevenir cada vegada més planer per acostar-se més, de ben segur, a tot el que ens envolta. i, sobretot, continua creient en l'amor, de la mateixa manera que, per més que plogui, mai no porta paraigua.

gargall - manresa - fotos


(((gargall)))'09 ja és història o a claudicat mil històries.

un plaer delicat per les orelles més extremes i a la vegada una dolçor d'ànima d'haver sobreviscut i sobretot de participar i remenar dins d'aquest fet tant potent com és el (((gargall)).
ara ja no hi ha marxa enrere. el festival a calat fons i ha demostrat que hi ha més soroll i experimentació a l’extraradi de les barreres més pamfletàries.
Quina és la propera porta ¿¿
Srs. De vermell que la mala vida us dugui àngelets daurats amb purpurina i ulleres de sol !!!
fotos a: